Rengöra klinkerplattor – Så utför du rengöring och underhåll av dina klinker- och kakelplattor

Har du rengjort klinkerplattor nyligen? En av anledningarna till att husägare föredrar kakel- och klinkergolv är att dessa material är lätta att rengöra och mycket slitstarka. Att välja något av det för dina golvbehov är en bra investering och som alla andra investeringar bör du veta hur du skyddar den och får den att hålla längre. Klinkerplattor kan visa sig vara mycket hållbara om de rengörs och underhålls ordentligt. Detta kan göras på de mest grundläggande sätten.

Rengöring klinkerplattor

Det är viktigt att du inte låter damm och skräp byggas upp på golvet. För ju längre det ackumuleras desto svårare blir det att rengöra det. Håll golvet rent antingen genom att damma, dammsuga eller sopa det dagligen.

  1. Ett hälsosamt tillskott skulle vara att använda någon form av rengöringsprodukt när du är klar med att dammsuga, sopa eller damma ditt golv.
  2. Det rekommenderas att du rengör ditt golv med en fuktig mopp minst en gång i veckan, med särskild hänsyn till de mer besökta områdena i huset som området vid diskbänken eller ingången.
  3. De rengöringsprodukter som du använder på ditt kakel- och klinkergolv bör vara särskilt gjorda för det ändamålet med ett neutralt pH-värde.

Skydda ditt klinkergolv

Ett sätt att skydda dina kakel- och klinkergolv är att använda höga golvmattor av god kvalitet. Golvmattorna bör placeras i de mest trafikerade områdena i ditt hem, t.ex. in- och utgångspunkter. Dessa mattor tenderar att fånga sand, smuts, olja och andra sådana material, vilket kan förstöra ditt golvmaterial.

Placera skyddande kuddar under tunga möbler

En viktig orsak till skador på materialet är skador orsakade av tunga möbler. Du kan undvika detta problem genom att placera skyddande kuddar under de tunga möblerna. Dessa kuddar tenderar att ge ditt kakel eller klinkergolv den önskade skyddsnivån och gör att det håller längre.

Saker du bör undvika vid klinkerrengöring

Att undvika saker som skadar ditt golv är en lika viktig del av underhållet som att göra alla rätt saker. Därför bör du undvika att göra följande misstag:

  1. Använd tvättmedel med olja och rengöringsmedel som är vaxbaserade.
  2. Använda tätningsmedel på kakel- och klinkergolv
  3. Försök använda rengöringsmedel med vinäger, klor eller syra

Materialets hållbarhet kan förbättras kraftigt bara genom att ta hänsyn till dessa enkla saker. Därför bör du se till att följa rätt underhållstips och undvika alla produkter som skadar dina klinkerplattor.

Hör med den bästa städfirman i Umeå för rengöringshjälp till ett vettigt pris!